Rasprava na internetu: Da li je skup sladoled u Hrvatskoj?

Na hrvatskoj obali ove je godine poskupio sladoled, pa tako najjeftinija kuglica stoji 1,7 eura, a najskuplja 3,5 eura

Slobodan i Ivana iz Srbije žive u Njemačkoj, a svakodnevne situacije iz života snimaju i dijele na društvenim mrežama.

Nedavno su objavili snimke na kojima pokazuju koliko košta kugla sladoleda u Njemačkoj, burek, kao i dostava hrane.

“1,80 eura košta kugla sladoleda u Njemačkoj. Velika je, talijanski sladoled. Biste li toliko platili i koji vam je omiljeni okus?”, upitao je Slobodan.

U Crnoj Gori je 0,80 centi, ali je premala kugla”, “Domžale, Slovenija od 1,80 do 2,50, zavisi od lokala”, “U Austriji je od dva eura pa na gore”, “U Makedoniji je pola eura”, komentirali su njihovi pratitelji.

(FOTO) U Zaostrogu kugla sladoleda 10 eura

@slobodanbogdanovic1

#couplegoals #fypシ #zivotunjemackoj #relationship

♬ original sound – Slobodan & Ivana

Objavili su i video odlaska u pekaru i te sve pitali ‘koliko kod vas košta burek.‘

“Pogledajte ljudi, što imamo na repertoaru. Nalazimo se u našoj pekari, koja je na dvadesetak kilometara od nas. Ovdje često i vrlo rado jedemo. Imaju sve kao kod nas. Koliko košta kod vas burek? Ovdje je 3,60 eura”, rekao je Slobodan.

U Ljubljani je od 2,50 do 3 eura”, “Malta, 5 eura burek, 2 eura jogurt”, “U Kölnu sam prije par dana platila 3,50 eura”, “U jednoj super pekari u Zagrebu je 2,20 eura”, komentirali su redom njihovi pratitelji.

U Zaostrogu sladoled nije više 10 eura već 5

 

@slobodanbogdanovic1

#relationship #couplegoals #zivotunjemackoj #fypシ

♬ Strawberry – Prod. By Rose

 

“Pogađajte koliko košta dostava hrane u Njemačkoj? Žena danas nije imala volje kuhati, pa se odlučili počastiti tjesteninom, carbonara. Dostava iz restorana do nas 2,30 eura. Priznajemo, restoran nije daleko od nas”, rekao je Slobodan.

“Ja sam dostavljač u Njemačkoj, najskuplju hranu koju sam vozio bila je sedam eura”, “Mi ne plaćamo dostavu, restoran nam je blizu pa samo pokupimo”, “U Hrvatskoj 20 eura dvije carbonare”, “To je baš jeftino”, “Super, to uopće nije mnogo”, komentirali su svoja iskustva pratitelji.

Na pitanje koliko košta tjestenina, odgovorili su da su platili 11 eura.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79