Raste broj hospitaliziranih pacijenata u Covid odjelu Opće bolnice, najviše nevakcinisanih

U protekla 24 sata u Covid trijažnoj ambulantiOpće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” opservirano je 66 pacijenata, a 9 je primljeno na hospitalizaciju. Od ukupno 50 pacijenata koji su na hospitalizaciji u Covid odjelu i na Long Covid liječenju, u ovoj zdravstvenoj ustanovi, pet je na intenzivnoj njezi , a šest pacijenata dobiva kiseoničku podršku.

Većina hospitaliziranih pacijenata nije vakcinisana. Od 60 anketiranih njih 70 posto nije dobilo ni jednu dozu vakcine, dok je 30 posto vakcinisanih pacijenata sa jednom ili dvije doze vakcine. Tokom jučerašnjeg dana na Urgentnom centru je pregledano 111 pacijenata, a 50 je primljeno na bolničko liječenje, dok je 38 pacijenata završilo hospitalizaciju.

U Općoj bolnici jučer je bilo ukupno 1.237 pregleda, pružene su 5.692 zdravstvene usluge ,urađeno je 27 operacija i 4 poroda.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79