Raste broj ukradenih vozila: Za pola godine nestalo 64 automobila

U prvih šest mjeseci ove godine u Kantonu Sarajevo ukradena su 64 automobila, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Ovaj podatak govori da je broj krađa vozila u porastu, budući da je, za šest mjeseci ove godine ukradeno deset vozila više nego za osam mjeseci prošle. Tada su, prema podacima Federalne uprave policije, 54 vlasnika iz Kantona Sarajevo ostala bez svojih automobila.

Najviše vozila ukradeno je u općini Novi Grad – 27, slijedi općina Novo Sarajevo sa 18 prijavljenih slučajeva, na Ilidži je nestalo osam četverotočkaša, u Centru šest, Starom Gradu četiri, te na području koje pokriva Sedma policijska uprava (Vogošća i Ilijaš) jedno vozilo. Na području Trnova i Hadžića nije prijavljen niti jedan slučaj krađe vozila.

 

Od ukupnog broja ukradenih vozila pronađena ih je tek četvrtina, odnosno 16 vozila.

Uprava policije MUP-a KS je pronašla devet, Ministrastvo unutrašnjih poslova Republike Srpske tri, a drugi kantonalni MUP-ovi dva, koliko su pronašli i vlasnici ukradenih vozila.

U pojedinim dijelovima grada, odnosno određenim ulicama vozila kradu više nego u drugim piše Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79