Rastoder svjedočio o iznajmljivanju stana

U nastavku suđenja Amelu Sejfoviću zbog bijega iz KPZ-a Miljacka i drugima koji su optuženi da su mu pomogli u bijegu, danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu održano ročište na kojem je svjedočio svjedok Tužilaštva Kantona Sarajevo Sead Rastoder koji je ispričao kako je upoznao optuženog u ovom slučaju Amira Ibrahimija koji se tereti za organizirani kriminal i omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda.

Naime, kako je kazao Rastoder, Ibrahimija je upoznao početkom septembra 2017. godine prilikom pokazivanja stana kojeg je iznajmljivao, a za koji je bio zainteresovan Ibrahimi i još jedna osoba koja je bila s njim u pratnji, piše Radiosarajevo.

“Optuženi Ibrahimi bio je zainteresovan da iznajmi stan na kraći vremenski period, ali do dogovora nije došlo i nakon tog dana više se nismo vidjeli ni čuli”, kazao je Rastoder.

Također, on je na današnjem ročištu rekao kako ga Ibrahimija prepoznao nakon što je vidio njegovu fotografiju na jednom od portala odmah nakon hapšenja, i da su ga pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS-a prvog kontaktirali da dâ izjavu šta se dešavalo tog dana kada mu je pokazivao stan.

Međutim, nakon ove njegove izjave, tužiteljica Sanita Imamović mu je pročitala dio iz izjave date u MUP-u KS-a, gdje stoji da se on prvi javio u policiju jer je Ibrahimija prepoznao na jednom portalu.

“To što je napisano u mojoj izjavi, napisao je pripadnik MUP-a KS-a i nije tačno. Mene je policija prva kontaktirala”, odgovorio je Rastoder na upit tužiteljice.

Nastavak suđenja u ovom predmetu zakazan je za dvije sedmice, kada će četiri svjedoka Tužilaštva KS-a svjedočiti.

Podsjećamo, Sejfoviću se na Kantonalnom sudu u Sarajevu sudi zbog organiziranja kriminalne grupe koja mu je omogućila bijeg iz KPZ-a. On je osmislio plan, a članovi grupe, među kojima je i Amir Ibrahimi, su sve vrijeme komunicirali šifrirano putem telefona i dogovarali detalje bijega.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments