Rastom cijena goriva rastu li cijene i taxi usluga u BiH?

Svakodnevno svjedočimo promijeni cijena goriva i energenata, te je moguće očekivat i rast cijena taxi usluga u BiH, a informaciju o eventualnom poskupljenju potvrdili su iz nekoliko taxi prijevoznika u BiH.

“Kada cijene goriva i ostalih sirovina rastu nemoguće je da i naše cijene ne poskupe. To za sada nije slučaj. Pratimo situaciju, pravimo planove i računicu za budući period, ali s obzirom na to da smo najjeftiniji, zaista ne bismo željeli da do toga dođe”, istakla je direktorica sarajevskog Žutog taxija Almedina Zajko.

U Sarajevo taxiju ostali smo uskraćeni za informaciju, jer nije bilo moguće ostvariti komunikaciju sa nadležnima za ovu problematiku. Nekolicina građana sa kojima smo razgovarali je već naglasila kako su koristeći usluge taxi prijevoza platili veću cijenu nego inače za istu destinaciju koju frekventno prelaze, piše N1.

Sabahudin Bajramović, predsjednik Udruženja “Zenica taxi” kazao je da se nalaze u nezavidnom položaju.

“O povećanju apsolutno ne razmišljamo, nemamo kome povećati, borimo se za opstanak. Digli bi mi na ovu cijenu goriva od 2,5 KM, ali kome?” , pita se Bajramović

Dodaje da aktuelna cijena vožnje u Zenici iznosi 2 KM na potezu od glavne autobuske stanice do kantonalne bolnice, što je nekih 9 Km, ističu u Zenica taxiju.

Iz banjalučkog Patrol taxija za N1 ističu da su posljednju korekciju cijena radili u novembru prošle godine. Poručuju da u ovom momentu sve dok cijena prelazi kritičnih 2,5 KM neće biti potrebe za povećanjem cijena.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79