Rasturio kafanu: Kombijem se zaletio u Klub RVI na Darivi

Pripadnici policijske uprave staro grad Sarajevo sinoć su uhapsili K. D. (36) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela oštećenje tuđe stvari i ugrožavanje sigurnosti, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Uhapšeni K. D. je sinoć u 20:10 sati vozilom VW Kombi, oznaka O85-J-522, namjerno udario u ugostiteljski objekt “Klub RVI Stari Grad”. Tom prilikom je od krhotina stakla povrijeđena osoba K. H. iz Sarajeva.

Riječ je o objektu koji se nalazi na Darivi, omiljenom šetalištu Sarajlija.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane lakše tjelesne povrede.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79