Rasulo na KCUS-u: “Prvo im magnetna radi, pa je na servisu, pa ne radi”

Iako je Klinički centar UNSA jutros obavijestio Ministarstvo zdravstva KS da je aparat za magnetnu rezonancu u funkciji, kako Raport saznaje, to nije tačno.

Naime, gomila pacijenata danas se nakon te informacije uputila prema KCUS-u, međutim vraćeni su s obrazloženjem da aparat ne radi.

Radi se uglavnom o pacijentima sa teškim dijagnozama koji su, nakon ovakve obmane KCUS-a, bili bijesni te su uputili niz kritika menadžmentu na čelu sa Sebijom Izetbegović koja je potpisala pismo koje je upućeno Ministarstvu zdravstva.

Da aparat ne radi za Raport je potvrdio i ministar zdravstva Haris Vranić.

“Hvala na Vašem interesovanju i brizi za probleme naših građana. Nakon što smo u velikom broju dobili primjedbe građana da na KCUS-u ne radi niti jedan MR aparat za dijagnostiku, odmah sam reagovao i poslao upit o istinosti navoda.

Danas smo dobili odgovor iz KCUS-a s kojim je javnost odmah upoznata.

Međutim, odmah po toj objavi, dobili smo još više pritužbi da navodi iz KCUS-a nisu tačni, i da i dalje se ne mogu obaviti pregledi na MR aparatima.

S obzirom na te navode želim da obavjestim naše građane koji su bili naručeni na MR pregled, i koji su trebali obaviti pregled MR na KCUS-u, da mogu slobodno da odu u bilo koju privatnu ili javnu registriranu zdravstvenu ustanovu, i obave potreban pregled MR na koji su bili naručeni na KCUS-u.

Naglašavam da će novac od obavljenih pregleda biti refundiran od strane ZZO KS.

Nadam se da će ovo pomoći da pacijenti obave neophodne preglede”, rekao nam je Vranić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79