RASVETLJENO UBISTVO: SIN PREBIO OCA NA SMRT, POZVAO HITNU I PRAVIO SE DA GA JE NAŠAO POVREĐENOG

Čačanska policija rasvetlila je ubistvo Janićija Savovića (69), koji je u subotu veče ubijen u svojoj porodičnoj kući u Mrčajevcima, i to udarcima tupim predmetom po glavi.

Posle tri dana od zločina, policajci su, po nalogu zamenice višeg javnog tužioca u Čačku, uhapsili Janićijevog sina Jovana (48), koji se sumnjiči da je kriv za zločin, a na teret mu se stavlja da je izvršio krivično delo nasilje u porodici sa smrtnom posledicom. Nakon saslušanja, osumnjičeni je priveden sudiji za prethodni postupak, koji mu je odredio pritvor do 30 dana.

Kako je “Blic” pisao, ubistvo se dogodilo u subotu posle podne. Uveče je zločin prijavio sam ubica, navodeći da je on, navodno, došao kući i u dnevnoj sobi zatekao telo svog oca. O slučaju je obavešten i nadležni tužilac, koji je, uvidevši rane na glavi žrtve, naložio obdukciju.

Rezultati su ukazivali da se radi o ubistvu, odnosno o nasilnoj smrti, koja je usledila nakon što je muškarac zadobio više udaraca tupim, najverovatnije drvenim predmetom po temenu glave.

Istraga je, nezvanično se saznaje, od starta išla u tom smeru da je ubica Jovan, jer u kući nisu primećene nikakvi tragovi premetačine, niti bilo šta drugo što bi ukazivalo na treću osobu. Izjave su uzete i od komšija, koji su potvrdili da sa Savovićima nisu imali gotovo nikakvu komunikaciju, da su njih dvojica živeli sami, te da su ih zbog prgave naravi izbegavali.

Ispričali su i da su otac i sin bili alkoholičari, da su se često prepirali, ali da kobne večeri ništa neobično nisu čuli. Bili su šokirani kada su u komšiluku videli policiju, i kada su saznali za zločin. Kažu i da je policija danonoćno dežurala ispred kuće Savovića, a potom su videli i da odvode Jovana.

 

 

Crna hronika / Foto RAS Srbija

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79