Rasvijetljeno 19 teških krađa na području Bugojna i Gornjeg Vakufa-Uskoplja

Kako je saopćeno iz MUP-a SBK, u proteklom periodu na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja izvršeno je osam provalnih krađa u porodične kuće. Tom prilikom otuđena su dva LCD televizora, dvije motorne pile, agregat za električnu energiju, električni kompresor za lakiranje vozila, muzička oprema, kao i razni elektro alati i oprema.

Prilikom provođenja navedenih aktivnosti, policijski službenici PS Gornji Vakuf – Uskoplje došli su do saznanja da su izvršioci navedenih krivičnih djela M.Z. rođen 1996. godine, I.Z. rođen 1995.godine i T.Č. rođen 1994. godine sva trojica iz Prozora-Rame i A.Š. rođen 1990. godine iz Mostara. Za kupovinu ukradenih predmeta osumnjičen je A.K. iz Travnika, koji je u potpunosti priznao da je kupovao ukradene predmete.

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno su došli do saznanja da su navedena osumnjičena lica izvršila dvije teške krađe koje su počinjene u noći sa 04. na 05. septembra ove godine iz porodične kuće i pratećih objekata otuđlil tri četverocikla marke “Chjongqing Shineray”, motocikl marke “Piaggio”, kroser marke “Yamaha”, jedno odijelo za motocikliste, elektro bušilica, elektro brusilica, motorna pila i sitnog alata, dok su u noći s 11. na 12. oktobra prošle godine iz garaže otuđlil putničko motorno vozilo marke Audi i putničko motorno vozilo marke Suzuki Vitara, određenu količinu ručnog alata i ručnih radnih mašina, dok je iz porodične kuće otuđena ugradbena električna pećnica, te nekoliko sitnih kućanskih aparata.

Policijski službenici PS Bugojno su u okviru navedenih aktivnosti došli do saznanja da su isti osumnjičeni na području Bugojna izvršili devet provalnih krađa u porodične kuće i prateće objekte. U navedenim krađama otuđena su tri LCD televizora, agregat za električnu energiju, motorna pila, motorna kosilica, električna mašina za šišanje žive ograde, aparat za pranje vozila, četiri točka sa pneumaticima od teretnog motornog vozila, ugradbena pećnica i ugradbena ploča, mašina za pranje rublja, veća količina suhog mesa kao i brojni elektro alati i oprema.

Navedenim krivičnim djelima pričinjena je znatna materijalna šteta.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u cilju dokumentovanja i dokazivanja predmetnih krivičnih djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79