RASVIJETLJENO VIŠE KRAĐA: PRIVEDENO ŠEST BUGOJANACA I ČETVERO SARAJLIJA

Policija Srednjobosanskog kantona u prethodna dva dana rasvijetlila je više krivičnih djela protiv imovine građana, te privela deset osoba koje se sumnjiče da su ih počinile.

Tako su pripadnici PS Bugojno rasvijetlili krivično djelo teške krađe na štetu ugostiteljskog objekta u ulici Nugle, odakle su ukradeni LCD televizor, te 15 nargila, odnosno kompleta za njihovo konzumiranje, zajedno sa sedam kilograma aroma za nargile, bezalkoholno piće i novac.

Kako saznajemo, zbog ove provalne krađe uhapšeni su Senadin P. (20), Emir K.(22) i Sulejman K. (25), sva trojica iz Bugojna.

Policija je tokom pretresa kod osumnjičenih pronašla ukradene predmete, a oni su tokom kriminalističke obrade u potpunosti priznali izvršenje ovog krivičnog djela.

Policija u Gornjem Vakufu, zajedno sa krim-policajcima PU Bugojno rasvijetlila je provalnu krađu iz firme “Kun Feng Mining” d.o.o. Sarajevo, odakle su ukradeni dijelovi sa mašine za ispiranje pijeska, dijelovi elektromotora, kao i agregata za proizvodnju električne struje.

Tokom rada na otkrivanju izvršilaca policija je došla do saznanja da su osumnjičeni za ovo krivično djelo, kako nezvanično saznajemo, Sado U. (41), Muris M. rođen (36) i Adi J. (20), svi iz Bugojna.

Također je rasvijetljena i krađa počinjena na štetu TC FIS Vitez, u mjestu Jardol, odakle je ukradena određena količina trgovačke robe.

Kako saznajemo, za ova krivična djela osumnjičeni su Sabahudin Ž. (29) i Esmera S. (27), oboje iz Sarajeva.

Naknadno je rasvijetljena i krađa iz trgovine “Troppic maloprodaja” u Jajcu, odakle je ukradena određena količina alkoholnih pića.

Operativnim radom na terenu pripadnici PS Jajce su došli do saznanja o osumnjičenima, a nezvanično saznajemo da su privedeni Sakib B. (40) i Samir P. (48), obojica iz Sarajeva.

Oni su također tokom krim-obrade u potpunosti priznali izvršenje ovog krivičnog djela.

Iz MUP-a Srednjobosanskog kantona su kazali da u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv svih osumnjičenih poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje, prenosi Faktor.

Također, iz MUP-a su apelirali na građane da sami poduzmu određene mjere na zaštiti svoje imovine kako bi prevenirali da postanu žrtve kradljivaca.

Kako bi se zaštitili od provalnika i svoje domaćinstvo učinili sigurnijim, posebno kada su odsutni, građanima se savjetuje da ne ostavljaju otvorene prozore ili balkonska vrata, niti spuštene roletne.

Posebno se savjetuje građanima da putem društvenih mreža ne objavljuju da su odsutni, jer bi te informacije neko mogao zloupotrijebiti.

 

 

Crna hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments