Razbijanje prostitucijskog lanca u TK: Slobode lišene tri osobe iz Živinica, Tuzle i Kalesije

Osobe čiji su inicijali F.B. iz Živinica, I.K. iz Tuzle i M.B. iz Kalesije predate su Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog sumnje da su počinili krivična djela navođenje na prostituciju i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova ovog kantona.

Nakon pretresa na pet lokacija na području Tuzle, Živinica, Kalesije i Brčko distrikta privedene su osumnjičene osobe i nakon kriminalističke obrade uz izvještaj predate Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Pripadnici Uprave polcije MUP-a Tuzlanskog kantona su, u saradnji sa Policijom Brčko distrikta i Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona, preduzimajući aktivnosti na sprečavanju i otkrivanju krivičnog djela navođenje na prostituciju, izvršili pretrese na navedenim lokacijama.

Pretresi su izvršeni po nalogu Opštinskog suda Živinice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79