Razbijen lanac kradljivaca bicikala u Banjoj Luci: Uhapšene tri osobe, jedan državljanin Slovenije

U akciji pripadnika PU Banja Luka, kodnog naziva “Kapriolo” u kojoj je razbijen lanac kradljivaca skupocjenih bicikala uhapšena su tri mladića, među kojima je i državljanin Slovenije, koji je u Banju Luku došao na odmor.

Uhapšeni A.Č. (19), Đ.Đ. (20), te maloljetni S.S. (17) u policiji su priznali krađu ukupno sedam bicikala, ali se sumnja da je bilo mnogo više krađa, pa bi nastavak istrage mogao otkriti i druge slučajeve.

Zanimljivo je da se Policijska uprava Banja Luka tokom dana nije oglašavala o ovoj akciji, a Srpskainfo saznaje da se radi o Aljoši Čordić i Đorđu Đukiću, dok identitet maloljetnika nije otkriven.

Da se radilo o unaprijed planiranim krađama govori i to da su lopovi provaljivali u samo one podrume u zgradama u kojima su se nalazili skuplji bicikli marki “Capriolo”, “MTX”, “KTM”, “Polar”, “Avant-garde”, “Cross” i “Segal”.

Osim provaljivanja u podrume, lopovima nije predstavljalo problem ni da se prošetaju cijelom zgradom kako bi snimili da li se i na kojem spratu nalaze bicikli.

U samo dvije krađe koje su se dogodile u banjalučkom naselju Starčevica lopovi su ukrali bicikla čija je vrijednost procijenjena na gotovo 2.000 KM.

O akciji “Kapriolo” upoznato je nadležno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci, kao i tužilac koji postupa u predmetima s maloljetnicima piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79