Razbijena banda koja je fingirala udese

Švicarske vlasti su uspjele otkriti kriminalni klan koji je godinama simulirao nesreće kako bi naplatio osiguranje, a ključna figura u ovoj mreži je državljanin Bosne i Hercegovine (40), koji je već osuđen na 3,5 godine zatvora u odsustvu nakon što je uspio pobjeći iz zemlje.

Ova kriminalna mreža, koja broji oko 50 osoba, većinom je operirala u kantonu Argau. Prema izvještajima, početak njihovih aktivnosti datira još iz 2015. godine kada je prva osiguravajuća kuća prijavila sumnjive slučajeve.

Novac stečen na ovaj način uglavnom je završavao u džepovima vlasnika garaža, uključujući i državljanina BiH, koji navodno ima svoj servis i u domovini.

Švicarski mediji izvještavaju da su podnesene desetine prijava lažnih nesreća. Prema tvrdnjama, samo državljanin BiH je lažno prijavio više od deset nesreća i inkasirao oko 32.000 franaka.

Ipak, ostaje nejasno hoće li i kada državljanin BiH odslužiti svoju kaznu jer i dalje izbjegava hapšenje. Osim 3,5 godine zatvora, dobio je i zabranu ulaska na teritoriju Švicarske narednih 10 godina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79