Razbijena grupa narkodilera i pljačkaša

Pripadnici Uprave policije MUP TK-a, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije, jučer su izvršili pretrese na devet lokacija na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Gradačca i Živinica.

Prikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela ili prekršaja: 20 pakovanja pvc folije sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, kao i jedna kutija od cigareta, jedna pvc kutija i jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Nađena i ručna bomba
Nađena i ručna bomba Foto: MUP TK

Zatim dva manja i jedno veće pakovanje sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu canabis, 22 tablete (suboxon i tramadol), tri drobilice, 33 komada nagorijelih cigareta sa sadržajem materije koja svojim izgledom asociraju na opojnu drogu, veća količina zlatnog i srebrnog nakita, jedna ručna bomba, šest mobilnih telefona, dvije vreće rezanog duhana, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona bit će podneseni Izvještaji protiv: N.Dž. iz Tuzle zbog postojanja osnova sumnje da je počinio više krivičnih djela teška krađa, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, a protiv A. M. rođen 2003. godine iz Gradačca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija nadležnom Tužilaštvu Tuzlanskog kantona bit će dostavljeni Izvještaji protiv: S.V. iz Tuzle, A.I. rođen 1990. godine iz Gračanice, V.B. rođen 1994. godine iz Živinica, M.M. rođen 1999. godine iz Živinica, A.M. rođen 1997. godine iz Tuzle, S.T. rođen 1992. godine iz Lukavca i M.S. rođen 1995. godine iz Gradačca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, dok će duhanski proizvodi biti predati službenicima RC Tuzla Uprave za indirektno oporezivanje BiH na dalje postupanje prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79