Razbojnici koji su raznijeli bankomat u Mostaru pobjegli crnim “audijem”?

Mostarska policija traga za razbojnicima koji su jutros u cik zore nepoznatom eksplozivnom napravom raznijeli bankomat u sklopu tržnog centra “Bingo” na Bišću Polju, te odnijeli još neutvrđenu svotu novca.

– Obavljen je uviđaj, rade se mjere otkrivanja počinilaca na način što su izuzeti snimci videonadzora s okolnih objekata, kao i tragovi i brisevi na licu mjesta, te se poduzimaju sve mjere u cilju pronalaska počinilaca – kazala je tužiteljica koja rukovodi istragom, piše Faktor.

Na mjestu događaja je, navodno, uočen automobil “audi A6”, crne boje, ali se i ti navodi, kažu u MUP-u HNK, još provjeravaju.

Bankomat je potpuno raznesen, te je nastala i veća materijalna šteta na objektu.

Kako saznajemo, lopovi su sa sobom odnijeli pozamašnu količinu novca, tačnije sve što je bilo u bankomatu, jer iza njih nije ostala niti jedna novčanica.

Policiju je alarmirao zaštitar “Binga”, koji je aktivirao tihi alarm, ali su do dolaska policije razbojnici uspjeli umaći.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments