Potvrđeno iz FUP-a: Razbojnici otuđili šest vozila u FBiH tokom proteklog vikenda

Na području Federacije BiH tokom proteklog vikenda evidentirana je 41 teška krađa, navedeno je u informaciji Federalne uprave policije (FUP).

Od ovog broja šest se odnosi na teške krađe motornih vozila, navodi se u informaciji izvedenoj na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova i Federalne uprave policije.

Tokom spomenutog perioda na području Federacije BiH registrirano je 120 krivičnih djela.

Osim spomenutih teških krađa Federalna upreava policije registrirala je i šest razbojništava, 14 krađa, četiri nasilja u porodici, dva oštećenja tuđe stvari, jedno izazivanje opće opasnosti, dva posjedovanja opojne droge, jedno ugrožavanje sigurnosti, te 49 takozvanih ostalih krivičnih djela.

Policija je evidentirala i 68 narušavanja javnog reda i mira, kojom prilikom je osam osoba zadobilo lakše tjelesne povrede, dok za dvije oosbe nije utvrđen stepen tjelesnih povreda.

Dogodile su se 183 saobraćajne nesreće, u kojima su dvije osobe poginule, 10 je zadobilo teške, a 41 osoba lakše tjelesne povrede. Za osam osoba nije utvrđen stepen tjelesnih povreda.

Uhapšeno je 78 osoba, a 53 su zadržane.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79