Razbojnik Anel Hondo proglašen krivim: Sedam godina i pet mjeseci iza rešetaka

Prošle godine opljačkao četiri studentice iz Turske

Vijeće sarajevskog Kantonalnog suda jučer je proglasilo krivim Anela Hondu zbog krivičnog djela razbojništva te ga osudilo na sedam godina i pet mjeseci zatvora. On je, kako se navodi u presudi, ovo djelo počinio 28. novembra prošle godine na štetu četiri studentice iz Turske, koje su koristile stan u sarajevskoj Ulici Samira Ćatovića Kobre.

Kako je Oslobođenje ranije pisalo, Hondo je skupa sa A. M. iz Sarajeva počinio razbojništvo. Kritične večeri njih dvojica su oštećenim djevojkama pozvonila na vrata rekavši im: “Policija je, otvorite”. Nakon što su studentice otvorile vrata, razbojnici su sa pištoljem i nožem u rukama ušli unutra, uzeli novac i dva laptopa, nakon čega su pobjegli. Prestrašene djevojke su pozvale policiju koja je ubrzo identifikovala prevarante koji su se lažno predstavljali.

Hondo je i ranije osuđivan. Prošle godine je skupa sa Nerminom Redžepovićem i Alminom Pezom osuđen na ukupno pet godina i četiri mjeseca zbog razbojništva, odnosno pljačke benzinske pumpe u naselju Hadžići.

Redžepović je osuđen na kaznu zatvora od tri godine, dok su Pezo i Hondo osuđeni na po godinu i dva mjeseca zatvora. Ova presuda je izrečena kao rezultat sporazuma o priznanju krivice koji je osuđeni trojac sklopio sa Tužilaštvom. Prilikom hapšenja u vozilu u kojem se ova trojka nalazila pronađena je droga piše Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79