Razbojniku sa staklenim okom tri godine zatvora zbog obračuna na sportskom poligonu KPZ-a Zenica

Kantonalni sud u Zenici je nepravomoćnom presudom osudio Marijana Perkovića na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva zatvorenika u KPZ-u Zenica.

Pet rana

Perković je 9. februara 2018. godine oko 18.30 sati na sportskom poligonu Kaznenopopravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica, gdje se nalazi na izdržavanju kazne zatvora, pokušao ubiti osuđenika K. N. zbog ranijih problema i sukoba.

Prišao mu je sleđa noseći prethodno pripremljenu metalnu šipku s oštrim vrhom te mu zadao više udaraca po leđima, grudnom košu i lijevom pazuhu.

Tom prilikom je N. K. nanio pet ubodnih rana koje su okarakterizirane kao teške tjelesne povrede.

Marijan Perković Mario iz Livna, nastanjen u Sarajevu, koji je policiji poznat kao “razbojnik sa staklenim okom”, u Kantonalnom sudu u Mostaru 2017. godine nepravomoćno je osuđen na sedam godina zatvora za razbojništvo koje je počinjeno u sportskoj kladionici “Millenium” u Mostaru. Uz prijetnju nožem, oteo je 550 KM, a pronađena mu je droga prilikom hapšenja, piše Avaz.

Povezali plahte

Višestruki povratnik Marijan Perković, narkoman i beskućnik, poznat je po spektakularnom bijegu iz KPZ-a Mostar prije više od deset godina, kada je zajedno s Ivanom Ivankovićem iz Širokog Brijega, prepilio dvije rešetke na proziru u svojoj ćeliji.

Pomoću osam privezanih plahti spustili su se na stazu te, uz pomoć posebno pripremljene ljestve, pobjegli preko zida i bodljikave žice. Ivanković je uhapšen, a Perković se već nakon pet dana sam pojavio na ulaznim vratima i predao čuvarima.

Sjekirom lupao po pultu

Perković je ranije osuđen i za pljačku Gradske apoteke u Mostaru, gdje je s bijelom kapuljačom preko glave i sjekirom u ruci opljačkao 300 KM. Lupajući o pult sjekirom, koju je prethodno našao na nekom gradilištu, prijeteći je rekao uposlenici: „Gospođo, ovo je pljačka!


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79