Razgovor ministara Isaka i Karana o napadu na povratničku porodicu u Gacku: Intenzivirana saradnja policija entiteta

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan razgovarali su o nedavnom napadu na bošnjačku povratničku porodicu u Gacku, tokom kojeg je korišteno vatreno oružje.

Ministar Karan informisao je ministra Isaka da policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u saradnji s tužiocem, aktivno rade na rasvjetljavanju ovog incidenta i izrazio uvjerenje da će počinioci biti otkriveni u skorije vrijeme.

Obojica ministara osudili su sve napade na povratnike u Bosni i Hercegovini, ističući da policija neće tolerisati bilo kakvo ugrožavanje povratnika, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost.

Na kraju razgovora, ministri su se složili da će nastaviti razmjenu informacija o ovom događaju, te da će pojačati saradnju između policijskih uprava u cilju zaštite povratnika u oba bosanskohercegovačka entiteta, priopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Podsjetimo, ranije danas, ministar Nerin Dizdar je na Facebooku objavio detalje napada na povratničku porodicu u Gacku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79