Razlog smiješan: Suđenje za pronevjeru novca odgođeno zbog izostanka braniteljice

Razlog smiješan: Suđenje za pronevjeru novca odgođeno zbog izostanka braniteljice


Suđenje Dejanu Pudaru, optuženom za pronevjeru novca u Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA), odgođeno je nakon što se njegova braniteljica Vasvija Vidović nije pojavila na ročištu.

Predsjedavajuća Sudskog vijeća, Biljana Ćuković, na početku ročišta u srijedu konstatovala je izostanak braniteljice, nakon čega je optuženi Pudar kazao da je obaviješten kako je razlog njenog izostanka štrajk.

Sutkinja Ćuković je najavila da će od braniteljice tražiti objašnjenje za njeno odsustvo te je sugerisala optuženom da razmisli o promjeni branioca, naglasivši njegovo pravo na blagovremeno suđenje. Dodala je kako su u sudnici prisutni svjedokinja i vještak, što predstavlja dodatne troškove za Sud.

Prema optužnici, Pudar je od januara 2014. do novembra 2015. godine, kao ovlaštena osoba za podizanje i raspolaganje novčanim sredstvima u BHANSA-i, prisvojio 276.222 KM. Optužnica ga tereti da je krivotvorio račune, blagajničke naloge za isplatu akontacija i naloge za službena putovanja za sebe i druge uposlenike, iako se ta putovanja nisu dogodila.

Također je navodno krivotvorio račune pravnog lica “Mrkulić Company d.o.o. Sarajevo” za usluge koje nisu bile pružene BHANSA-i.

Nastavak suđenja zakazan je za 4. septembar, prenosi Detektor.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija