Reagovao Hajriz Brčvak: “Nemam pojma o Bošnjačkom nacionalnom vijeću”

Nakon informacije da se već duže vrijeme daleko od očiju javnosti priprema osnivanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća u BiH reagovao je biznismen i humanista Hajriz Brčvak koji je kratko demantovao za portal Crna-Hronika njegovu vezu sa ovim vijećem.

“Želim da demantujem, da nemam pojma, niti da sam na bilo koji način informiran o ovome” – izjavio je Hajriz Brčvak za portal Crna-Hronika.

Osniva se Bošnjačko nacionalno vijeće u BiH: “Vraćaju se velika imena”

Cilj Bošnjačkog narodnog vijeća je formiranje bošnjačke nacionalne svijesti; pokret za nacionalnu samobitnost; pokret za nacionalno jedinstvo; i snaženje nacionalne svijesti kroz državu, a sve to u odnosu na potencijalno osporavanje i učestale nasrtaje na našu naciju i državo, kao i ravnodušan odnos međunarodne zajednice prema kršenju osnovnih ljudskih prava Bošnjaka u Bosni i na Balkanu, koji su zbog toga doživjeli genocid.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79