Reakcija iz opozicije u Mostaru: Gradska vlast planira novi udar na džepove građana

Novi Program rada Gradskog vijeća Mostara koji je donesen u režiji vladajuće SDA-HDZ koalicije još jedan je pisani dokaz da građane Mostara u 2022. godini ne očekuje ništa dobro kada je u pitanju rješavanje lokalnih problema koji bitno utječu na živote svih nas, saopćeno je iz SDP-a Mostar.

“Umjesto konkretnog rješavanja ključnih problema, već sada kroz program rada lako je vidljivo da nas u ovoj godini očekuje sramno poskupljenje vode, ali i odvoza smeća. Uz apsurdno uvođenje naplate parkinga koji je skuplji nego u Beču, to je još jedan dokaz da mostarska vlast nema namjeru rješavati komunalna i infrastrukturalna pitanja, već samo uvoditi nove „harače“ građanima na osnovu kojih se želi poboljšati samo prihodovna stranu kako bi se pokrili i sakrili enormni financijski gubici.

Istovremeno, nema nikakve namjere da se utvrde odgovorni i sankcioniraju za višegodišnje sumnjivo trošenje novca u svim sferama gradske uprave. Tako danas, godinu dana nakon dolaska ‘nove-stare’ vlasti u Mostar da nedostaje novca za kolektore, a da nitko rasvijetlio nije gdje su i kako novci nestali. Kolektor je toliko efikasan da u Neretvu ispod Avijatičarskog mosta puštaju svu gradsku kanalizaciju.

Kada je u pitanju opskrba vodom, građanim nam uglavnom, poput onih u Blagaju piju mutnu gradsku vodu, a u naseljima poput Željuše, Prigrađana i Podgorana pitke vode uopće nema. Da cijela stvar bude još apsurdnija, godinu dana od povratka HDZ-SDA vlasti, gradska deponija Uborak je u takvom stanju da cijelom gradu prijeti prava ekološka katastrofa. Sva ova pitanja, kao ni mnoga druga, za vladajuću koaliciju u Mostaru nisu bitna. Umjesto toga, za njih je najvažniji cilj povećati cijene vode i odvoze smeća, odnosno još jednom udariti po ‘džepovima’ građana što je više i brže moguće”, stoji u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79