Reakcija tešanjske SDA: Gorivo nije bilo za glasače, nego za posmatrače

Općinska organizacija Stranke demokratske akcije (OO SDA) u Tešnju je reagovala na navode da je glasove na lokalnim izborima kupovala sa 10 litara dizel goriva.

Tvrde da je gorivo bilo namijenjeno za posmatrače, a ne za glasače.

“Kada su osjetili da gube i da će SDA u Tešnju biti pobjednik, pokušavaju na svaki način umanjiti našu pobjedu. Istina je da smo našim posmatračima obezbijedili ishranu i gorivo, za vrijeme glasanja. I to je urađeno za 59 posmatrača. Potvrde su izdavane sa potpisom i pečatom i da smo imali ikakvu drugu namjeru, jasno je da ne bismo to uradili na ovakav način”, tvrde u SDA.

Kako su naveli, pristrasnost i neobjektivnost od bilo koga nisu očekivali, a najmanje od jedne nevladine organizacije. Takođe tvrde da su i druge stranke imale, kako su istakli, slične aktivnosti, prenosi Klix.

SDA u ovom gradu glasačima daje potvrdu za gorivo: Mogu nasuti 10 litara dizela

“Znamo da su i druge političke partije imale slične aktivnosti i ne vidimo u tome nikakvu neprincipijelnu aktivnost, a ponajmanje nezakonitost”, poručili su.

Iz tešanjske SDA su pozvali nadležne da provjere ove navode i poduzmu zakonom određene mjere ako postoji sumnja na nezakonitost.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79