Sramotno i nedopustivo, sigurnosna situacija nije zadovoljavajuća

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić najoštrije je osudio likvidaciju policajca koje se dogodilo večeras. Pozvao je sve institucije i agencije zadužene za sigurnost u BiH da rasvijetle ovaj događaj, koji ujedno predstavlja i napad na državu, napad na sve nas.

“Ne zaboravimo da još uvijek nije riješeno ni ubistvo dva policajca koje se dogodilo prošle godine. Sramota je i nedopustivo da se tako nešto nastavlja dešavati u našoj zemlji, a pogotovo što počinioci takvih teških zločina prolaze nekažnjeno.

I sve se dešava dok sa druge strane imamo pojedine izvještaje da je sigurnosna situacija zadovoljavajuća. Nije zadovoljavajuća i neophodno je što prije uhvatiti se u koštac sa ovim problemom. Sigurnost naših policajaca, majki, djece, komšija, sigurnost svih nas je prioritet.

Ovim putem koristim priliku da izjavim saučešće porodici ubijenog policajca. Ne postoje dovoljne riječi utjehe za ovo što prolaze, ali se nadam da će počinilac biti što prije priveden i najoštrije kažnjen”, poručio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

 

RadioSarajevo

 

Kolege policajci reagirali povodom likvidacije Mahira Begića i iznijeli zahtjev

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79