Red Army, Manijaci i Horde zla: Stavljamo se na raspolaganje svim spasilačkim službama

Red Army, Manijaci i Horde zla: Stavljamo se na raspolaganje svim spasilačkim službama


Jutros su katastrofalne poplave, krizišta i odroni pogodili Bosnu i Hercegovinu.

Na desetine je poginulih građana, velik broj je i povrijeđenih, a mnogima je potrebna pomoć.

Pored GSS-a, FUCZ-a, MUP-ova, OSBiH, doktora i drugih, u pomoć građanima pogođenim poplavama uskočili su i brojne navijačke bh. grupe.

Red Armyjevci, Horde zla i Manijaci su poslali poruku da stoje na raspolaganju svima kojima je potrebna pomoć, a Ultrasi su pozvali da se hitno donira krv u SKB Mostar te na taj način pomogne povrijeđenima.

“Klub navijača “Red Army” se stavlja na raspolaganje svim spasilačkim službama na terenu, te pomaganje tim područjima stavljamo kao prioritet u našem djelovanju. Zbog nastale situacije grupa neće prisustvovati narednom gostovanju i smatramo da smo korisniji na terenu kao pomoć našem narodu. Također prijave koje su izvršene za naredno gostovanje na Koševu možete refundirati u radnom vremenu fan shopa. Za sve informacije našim članovima o načinu pomoći i odlasku bit će naknadne obavijesti i upute!”, napisali su iz Red Armyja.

“Povodom poplava koje su zadesile našu zemlju, grupa će se staviti na raspolaganje za bilo kakav vid pomoći. U skorije vrijeme bit će objavljeni pozivi i informacije za način prikupljanja pomoći, ali i odlazak na pogođena područja”, napisali su Manijaci uz navođenje humanitarnog broja 17039 kojim možete donirati 2 KM.

“Nakon razornih poplava koje su pogodile gradove i naselja naše domovine, Udruženje navijača Fudbalskog kluba Sarajevo – Horde zla se stavlja na raspolaganje u svakom vidu pomoći nadležnim institucijama i organizacijama. Pozivamo navijače FK Sarajevo i sve one koji su u mogućnosti da pomognu područjima pogođenim poplavama da se jave na mail: hordezlaunfks@gmail.com ili da doniraju 2.00KM pozivom na 17039”, napisale su Horde zla.

“Zbog povećane potrebe za krvi svih krvnih grupa, iz Transfuzijskog centra SKB Mostar pozvali su sve redovite darivatelje, ali i ostale da daruju krv u prostorijama ovog centra! Danas je radno vrijeme centra produženo, a sutra centar radi od 7:30h!”, napisali su Ultrasi.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija