Reditelj Ahmed Imamović napustio SDA

Poznati reditelj Ahmed Imamović nije više član SDA.

Njegovo učlanjenje lično je ispratio predsjednik stranke Bakir izetbegović, a mediji pod kontrolom SDA ovo su predstavile kao znak moći i otvorenosti stranke, koja očito privlači i ugledne umjetnike.

Skoro dvije godine nakon toga, danas je Imamović zatražio ispis iz stranke.

Uputio pismo
Raport je u posjedu pisma koje je Imamović poslao u Centralu SDA, a u kojem navodi razloge.

“U ovim suštinskim i neizvjesnim vremenima u kojim živimo potrebno je, više nego ikada prije, da budemo vođeni s razumom, mudrošću, iskrenošću, dobrotom, moralom i poštenjem.

Da manje mislimo na “ja”, a više na drugoga, da svojim postupcima nikome ne naškodimo, da imamo višak obzirnosti i poštovanja, a manjak zaokupljenosti samim sobom i željom za moći i novcem. Ukoliko se čvrsto ne krećemo ispravnim putem, onda dolazimo do problema čije posljedice tek slijede.

Propustili šansu
Dakle, svojevoljno izlazim iz članstva SDA, jer ova stranka bez obzira na to što je najbrojnija i ima najjaču infrastrukturu, te u tom smislu ima najveći potencijal, ali nažalost nasuprot tome u svom osnovnom smjeru djelovanja propustila je i nastavlja propuštati da postane bolja i odgovornija.

Molim vas da mi Ispisnicu dostavite putem pošte, ili putem elektronske pošte”, naveo je Imamović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79