Regionalni mediji o Fati Orlović: U Srebrenici joj pobili obitelj pa u dvorištu podigli crkvu, konačno je srušena

Rano jutros počelo je uklanjanje crkve iz dvorišta nane Fate Orlović iz Konjević Polja nakon 25 godina pravne borbe.

Vijest o izmještanju crkve odjeknula je jutros širom naše države.

Uznemirujuće: Zbog rušenja crkve u dvorištu nane Fate Orlović pozvao da se svi pobiju

Pored domaćih medija, vijest o ovome prenijeli su i mediji iz susjednih zemalja.

Srbijanski Informer objavio je vijest o ovome pod naslovom “Počelo rušenje pravoslavne crkve iz dvorišta Fate Orlović u BiH”, gdje su u jednoj rečenici konstatovali da je prethodno Evropski sud za ljudska prava donio konačnu presudu kojom se nalaže uklanjanje crkve iz dvorišta Fate Orlović.

Jedni od najaktuelnijih srbijanskih portala Kurir i Blic do sada nisu pisali na ovu temu.

O izmještanju crkve izvjestili su i crnogorski portali AntenaM i CDM pod naslovom “Počelo uklanjanje crkve iz dvorišta Fate Orlović”.

Na hrvatskom Index.hr ovu vijest su objavili pod naslovom “U Srebrenici joj pobili obitelj pa u dvorištu podigli crkvu. Konačno je srušena”, te su u tekstu detaljnije opisali životnu sudbinu Fate Orlović.

Uz duži tekst i pojašnjenje i Večernji list je izvjestio o ovome pod naslovom “Starica dobila pravnu bitku, srušena je crkva kod Srebrenice”.

Vlasnik firme koja je srušila crkvu: Bez blagoslova niko nije htio da pristupi radovima, ovo nije rušenje nego izmještanje crkve


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79