Reis Cerić prozvao: „Čoviću, javite nam šta ste odlučili – da nastavite cviliti bez razloga ili…”

Čestitka članstvu i rukovodstvu HDZ-a BiH povodom 31. godine od osnutka izazvala je burnu reakciju Mustafe Cerića.

-Hadeze-čovićevo pitanje politički opterećuje Hrvate u Bosni zato što HDZ još uvijek živi u sjeni Tuđman-Miloševićevske podjele Bosne iz Karađorđeva, odnosno Dodik-Čovićevskog „čorlućenja“ oko nefunkcioniranja bosanske države u pravcu euroatlanskih integracija, poručio je Mustafa Cerić te nastavio:

-Hadeze-čovićevo pitanje moralno opterećuje Hrvate u Bosni zato što HDZ-e nameće Hrvatima podjelu na legitimne i nelegitimne Hrvate što, naravno, ima odraza na mentalno stanje Hrvata, gdje HDZ diskriminira, ponižava i anatemizira Hrvate, kao u najgora vremena inkvizicije.

Prema tome, Čoviću, nemojte vaše hadeze-čovićevsko pitanje u Bosni isporučivati Bošnjacima/Bosancima, već vi Hrvati riješite to između sebe i javite nam šta ste odlučili – da nastavite cviliti bez razloga ili ste odlučili da se civilizirano ponašate u duhu “hrvatske kulture”, ako nešto od toga još uvijek ima kod vas.

Podsjetimo, „Slobodna Bosna“ jučer je izvijestila o Čovićevoj čestitki članstvu i rukovodstvu HDZ-a BiH povodom 31. godine od osnutka.

Dragan Čović je poručio, kako je zaštita jednakopravnosti i osiguravanje legitimnog predstavljanja hrvatskog kao konstitutivnog naroda zadaća je kojoj su u HDZ-u BiH duboko predani.

“U želji za ostvarenjem budućnosti koja štiti jednakopravnost konstitutivnih naroda ali koja ne diskriminira nikoga, snažno zagovaramo dijalog, prosperitet te naš europski i euroatlantski put. Samo kao takvi možemo snažno zakoračiti naprijed. Od srca vam čestitam 31. obljetnicu osnivanja Hrvatske demokratske zajednice BiH!”, naveo je Čović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79