Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović: Milanović nije dostojan nas, Bošnjaci ignorišite ga!

Ne računajući na rijetke trenutke u kojima, manirom dobrog susjeda, podržava i traži kandidatski status za BiH, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović ne propušta niti jedan povod da iznese neistine, minimizira ulogu Armije RBiH u ratu, a Hrvatsku vojsku predstavi oslobodiocima Bosne, ali i da ponovnim negiranjem genocida u Srebrenici iznova povrijedi žrtve.

Zoran Milanović: Ima raznih vrsta genocida, ali u Srebrenici nije bio genocid

Nakon posljednjeg takvog istupa reagirao je i Rijaset IZBiH, koji je najoštrije osudio negiranje genocida u Srebrenici, koje je, prema izvještavanju medija, u prisustvu najviših državnih zvaničnika uključenih u rad samita procesa Brdo-Brijuni, izrekao predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

Sramotne izjave Milanovića direktno je za „Avaz“ komentirao i reisu-l-ulema IZBiH Husein ef. Kavazović.

– Zoran Milanović je predsjednik Republike Hrvatske i ne može se reći da on ne odražava neku vrstu službenog stava te države. Koliko je njegov stav usaglašen sa stavom Vlade i Sabora, to je druga stvar. Ali ja mislim da je on kao čovjek neuravnotežen i da ima nekih problema. Naravno, osuđujem njegove izjave, smatram ih štetnima, ali mislim da većina hrvatskog naroda zna o čemu je ovdje riječ – kaže Kavazović.

Tvrdi da je nakon ovakvih izjava Milanovića sve više nego jasno.

– Bošnjaci Milanovića trebaju zauvijek ignorirati. Nije ih dostojan – ističe Kavazović.

Milanović: “Šta je genocid, pa to je politička metrika?”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79