Rekao da je šest kilograma trave za njegove potrebe

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba droga MUP-a Kantona Sarajevo prekjučer su izveli akciju “Tvor” pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo i lišili slobode četiri narkodilera.

Obavljeni pretresi

Radi se o Semiru Veljanu (32) iz Višegrada, Nihadu Mahoviću (47), Kenanu Hatiboviću (44) i Harisu Bukviću (34), sva trojica iz Sarajeva. Za njih je Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo pritvor. Privođena je i jedna ženska osoba, ali je ona nakon saslušanja puštena na slobodu.

Prema naredbi Općinskog suda u Sarajevu, pretreseni su osumnjičeni, vozila koja koristi Mahović, kao i stambeni objekti koje koriste, prenosi Avaz.

Pronađen novac

Tom prilikom pronađeno je oko šest kilograma marihuane, oko 103 grama spida, šest tableta ekstazija, pištolj, 99 komada metaka različitog kalibra, određena suma novca u različitim valutama, 10 mobitela i pribor za prepakivanje droge, poput digitalne vage, i drugi predmeti.

Kako saznajemo, šest kilograma marihuane pronađeno je kod Veljana, koji je tokom saslušanja u policiji inspektorima kazao da je droga za njegove vlastite potrebe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79