“Rekao mi je: ‘Adi, rekli su mi da je ovo lagano, ali ovo je pravo teško’. Da mu Dragi Allah podari Džennet”

Sarajevski bodybuilder i strongman, Damir Perhot, preminuo je od posljedica koronavirusa u 39. godini života.

Perhot je preminuo 8. aprila 2021. godine, a njegov primjer pokazuje da s koronom nikakvih pravila nema, pa da se moraju paziti i oni koji se bave sportom, pa makar bili i profesionalni sportaši.

Od Perhota se oprostio i njegov dugogodišnji prijatelj Adin Arnaut, poznati bh. strongman, koji se danas u kratkom razgovoru za Source.ba portal prisjetio svog prijatelja.

“Da mu Dragi Allah podari Džennet. Bio je jako, jako dobar momak, gradska raja. Damir je trenirao sa mnom, dolazio je na treninge strongmana. Bio je ogroman čovjek, dobrog srca, nasmijan. Uvijek ću ga pamtiti po dobroti. Zadesila i šokirala me ta vijest o njegovoj smrti”, rekao je Arnaut danas za naš portal.

Veliki broj profesionalnih sportaša teško je prebolovao koronavirus, tako da bavljenje sportom jeste olakšica prilikom liječenja od korone, ali nije konačni garant koji će vas zaštiti od ove pošasti.

“Ovaj virus očito ne bira jesi li jak, slab, mlađi, stariji… Očito napada sve. Kad je pandemija tek krenula, bilo je govora da napada samo starije, da su oni ugroženi, ali smo poslije vidjeli da smo svi ugroženi. Očito je da treba jačati imunitet, čuvati se maksimalno dok ovo zlo ne prođe. Tako nam je svima”, ističe Adin.

Preminuo sarajevski bodybuilder Damir Perhot u 39.godini

Arnaut se na kraju prisjetio kada je krenulo njegovo druženje i treniranje sa Perhotom.

“Damir Perhot je došao da me pita da sa mnom i sa Damirom Stroilom trenira strongman. Kada je došao na trening pitao me je ‘Mogu li ja, Adi, s tobom trenirati’, što me je obradovalo, a onda mi je rekao nakon treninga: ‘Adi, rekli su mi da je ovo lagano, ali ovo je pravo teško’. Smijali smo se. Dolazio je redovno na treninge. Bio nam je dobar drug i falit će nam”, poručio je na kraju razgovora za Source.ba portal bh. strongman, Adin Arnaut.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79