Rekao sam Putinu kada će biti “Dan D” za ovakvu BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za UNU, nakon današnjeg sastanka sa Vladimirom Putinom u Moskvi, da je predsjednika Ruske Federacije obavjestio da je pitanje državne imovine “crvena linija” za opstanak Bosne i Hercegovine.

– Republika Srpska ima svoju imovinu ona jeste i biće država – rekao je između ostalog Dodik u razgovoru za Una televiziju.

Tokom sastanka, Putin se zahvalio Dodiku na prijateljskom stavu RS prema Rusiji, a Dodik je Putina informisao o tome da je Republika Srpska pod velikim pritiskom jer se nije priključila sankcijama Rusiji, ali da ostaje čvrsto pri svom stavu.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske sastao se danas u Moskvi sa Vladimirom Putinom, predsjednikom Ruske Federacije.

Putin zahvalio Dodiku na prijateljskom stavu RS prema Rusiji, a Dodik je Putina informisao o tome da je Republika Srpska pod velikim pritiskom jer se nije priključila sankcijama Rusiji, ali da ostaje čvrsto pri svom stavu.

Milorad Dodik uručio je orden

Dodik je, takođe, kazao da postoji potreba i za ekonomskom saradnjom.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je uručio orden ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu Orden Republike Srpske na ogrlici za naročitu patriotsku brigu i ljubav prema Srpskoj, koji mu je dodijeljen povodom Dana Republike, 9. januara.

Orden Putinu je i trebalo da bude uručen prilikom njegovog prvog narednog sastanka sa predsjednikom Srpske. Dodik je tada rekao da se zahvaljujući poziciji Putina i snazi Ruske Federacije, glas i stav Republike Srpske čuje i uvažava i njena pozicija je očuvana pod naletom međunarodnog intervencionizma.

Agencija RIA ranije je javila kako će na sastanku u Moskvi biti riječi i o cijeni plina.

“Mogu reći da će biti odobrena vjerojatno najbolja cijena – za prijateljske zemlje”, rekao je Duško Perović, šef predstavništva Republike Srpske u Rusiji, prenosi RIA.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79