Reketirali podizvođače radova: Zatražen pritvor za Mahmutovića i Halilagića

Prilikom pretresa kod osumnjičenih je pronađeno i oduzeto 60.000 KM u obilježenim novčanicama, koje su korištene prilikom izvršenja krivičnog djela

Tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva predložio je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Elvedinu Mahmutoviću i Sedinu Halilagiću, koje su pripadnici FUP-a lišili slobode u akciji “Tower”.


Ovu informaciju potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić .

– Pritvor je predložen znog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela – pojasnila je Bavčić.

Mahmutović i Halilagić sumnjiče se za primanje dara ili drugih oblika koristi.

Oni se terete da su Mahmutović, kao direktor firmi “Panamera” i “Smart Invest”, a Halilagić, kao aposlenik u odjelu prodaje nekretnina Sarajevo Towera, od podizvođača radova na izgradnji tog objekta zahtijevali i primali novac, darove i druge oblike koristi, a kako bi im bilo omogućili nesmetano izvođenje i završetak radova.

Prilikom pretresa kod osumnjičenih je pronađeno i oduzeto 60.000 KM u obilježenim novčanicama, koje su korištene prilikom izvršenja krivičnog djela prenosi Faktor.

Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79