Rekorder brzine: Kroz naselje vozio 150 km/h

Rekorder brzine: Kroz naselje vozio 150 km/h


Stacionarni radar u dobojskom prigradskom naselju Bare, izdvaja se kao najaktivniji među svim radarima pod jurisdikcijom Policijske uprave Doboj. Tokom proteklih jedanaest mjeseci, zabilježio je najveći broj prekršaja, privlačeći pažnju javnosti i policije.

Impresivnih 20.437 vozača ignorisalo je upozorenja ovog crnog stuba, dok je jedan vozač, kršeći pravila, projurio kroz naselje Bare magistralnim putem brzinom od 150 kilometara na sat – stotinu kilometara brže od dozvoljenog ograničenja.

Statistički podaci pokazuju da su i drugi radari imali svoje “vicešampione” u neprilagođenoj brzini. Radar u Lužanima, kod Dervente, zabilježio je 19.021 prekršaj, dok je treće mjesto zauzeo radar u naselju Poljice kod Doboja s 14.388 evidentiranih prekršaja.

Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj, izjavio je da su ukupno evidentirana 80.211 prekršaja prekoračenja brzine na 12 različitih lokacija. Osim toga, video nadzori na području Doboja, Dervente i Teslića zabilježili su 4.894 prekršaja vezanih za upravljanje neregistrovanim vozilima.

U saopštenju policije, naglašeno je da su alkohol i brzina odgovorni za polovinu saobraćajnih nezgoda od januara do novembra. Tokom novembra, 69 vozila je isključeno iz saobraćaja, a 243 vozača su privremeno suspendovana, s najvećim brojem zbog vožnje pod uticajem alkohola.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija