Renovirali raskrsnicu i ostavili semafor koji stvara saobraćajne čepove

Svakodnevne kolone i neviđene gužve magistralnom cestom M-5 od Viteza pored Trgovačkog centra FIS sve do Travnika najveća su saobraćajna boljka ovog kraja.

Besplatna Viber grupa: Upozorite vozače na policijske patrole, radare, gužve u saobraćaju, nesreće…

Improvizirani kružni tokovi pomogli su na određenim dijelovima, ali jedan od najvećih saobraćajnih čepova stvara se na ulazu u Vitez, na semaforu za koji je čak i komandir Policijske stanice Vitez Anto Livančić ustvrdio kako se saobraćaj brže odvija kada je isključen.

Revonirana raskrsnica

Da stvar bude gora, Vitežani su potpuno renovirali spornu raskrsnicu i uložili priličnu svotu novca, a zapravo nisu riješili ništa.

To pitanje na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća potegnuo je vijećnik Nikola Šarić, koji je pomoć zatražio od policije.

– Policijska patrola na tom dijelu bude ujutro od sedam do devet sati. Zašto ne regulira saobraćaj kada dođe do čepa, možda i u popodnevnim satima kada se također stvara gužva – rekao je Šarić.

Šef viteških policajaca kazao je da su Vitežani dobili fantastičnu raskrsnicu kojoj nedostaje – kružni tok.

Kružni tok

– Da imamo kružni tok, ne bi trebala policija, niti semafor na tom dijelu. U jutarnji satima patrola regulira promet kada vidi da se uhvati velika kolona. Semafor nije rješenje i iza toga čvrsto stojim. Kad ga isključimo ili kad je uključeno samo žuto trepćuće svjetlo, mnogo je brži protok prometa – rekao je Livančić

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79