Reporteri bez granica nakon Konakovićevog filma o Avdiću: Vlast ima dužnost da štiti novinare

Akcija “Black Tie 2” uzdrmala je javnost u Bosni i Hercegovini, a najviše aktere i saradnike narkokartela “Tito i Dino”.

Jedan od onih koji se dovodi u vezu sa saradnicima narkokartela jeste i lider NiP-a i ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković.

Elmedin Konaković je objavio užasan filmo u kojem Avdu Avdića predstavlja kao radikalistu, novinara bez novinarske etike te osoba koja iznosi laži.

Kratki film traje nešto više od 5 minuta, a ko je autor istog nije poznato.

Objavom tog filma Konaković je izazvao burne reakcije, a sada na stranu novinara stali su i Reporteri bez granica.

Oni su podržali urednika portala Istraga.ba te kritikovali potez ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića.

“Sigurnost novinara Avde Avdića koji je otkrio navodne veze između organiziranog kriminala i ministra Elmedina Konakovića je ugrožena video snimkom koji je političar postavio da ga diskredituje. RSF podsjeća bh. vlasti na njihovu dužnost da štite novinare”, naveli su u poruci Reporteri bez granica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79