Republici Srpskoj trećina novca MMF-a. Ništa od Dodikovih “38 posto”

Ministarstvo finansija Republike Srpske saglasno je da se 602,5 miliona KM koje je MMF doznačio BiH raspodijeli u skladu s Memorandumom o razumijevanju BiH s MMF-om iz 2016. godine.

Tako će Republika Srpska dobiti 33,3 posto, ili malo više od 200 miliona KM, a ne 38 posto koliko su očekivali i tražili pojedini zvaničnici Republike Srpske među kojima i Milorad Dodik.

“Prema ovom memorandumu, omjer raspodjele je određen prema kvotama članstva u MMF, tj. dvije trećine Federaciji BiH i jedna trećina Republika Srpska. Ministarstvo finansija u toku dana poslalo je odgovor Centralnoj banci da smo saglasni s raspodjelom iz Memoranduma o razumijevanju od 30. juna 2016. godine, na osnovu kojeg Republici Srpskoj pripada 200.846.783 KM”, rekli su iz Ministarstva finansija Republike Srpske za “Nezavisne novine”.

U Ministarstvu finansija Republike Srpske su navedena sredstva planirali uvrstiti u predstojeći rebalans Budžeta Republike Srpske na kojem se trenutno intenzivno radi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79