Republika Srpska nastavlja sa ublažavanjem epidemioloških mjera

Štab za vanredne situacije na današnjoj sjednici razmatrao je epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj.

“U pogledu epidemiološke situacije, u trećoj smo sedmici manjeg broja ukupno zaraženih. Istovremeno, u padu je i broj lica koja su hospitalizovana u zdravstvenim ustanovama. U prethodnih 24 časa ukupan broj hospitalizovanih lica je 1.067, dok je na dan 6. aprila bilo 1.461 hospitalizovanih i od tada se u najvećem broju dana uočava opadanje boja hospitalizovanih osoba”, saopćeno je.

Danas je donesen Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj.

Prema ovom Zaključku od danas, 23.04.2021. godine, dozvoljava se rad skijalištima i skijaškim centrima.

Takođe, odlučeno je da od ponedjeljka, 26.04.2021. dozvoli rad pozorišta.

Usvojen je Zaključak o donaciji Nestle Adriatic BH d.o.o. Bosni i Hercegovini, te dao saglasnost da se donacija u iznosu od 37.240 CHF, utvrđena od strane Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, uplati JZU Institut za javno zdravstvo RS u svrhu nabavka vakcina i vakcinalnog materijala potrebnog za imunizaciju.

Zadužen je JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da u skladu sa pozitivno pravnim propisima realizuje predmetnu donaciju i da o istom informiše Republički štab za vanredne situacije.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79