Republika Srpska zbog Dodika ostaje bez pomoći Njemačke

Problem je što je Dodik definisao svoje stavove na bazi manipulacije i u tom slučaju on ne gleda koliku će štetu napraviti sopstvenom narodu, kad treba on da ostvari ličnu ili partijsku korist“ kaže  Vukota Govedarica predsjedni Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini.

Mi smo dugo taoci Dodikove politike, smatra šef Kluba poslanika Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović. On ističe da je i Evropska unija ta koja je Dodiku omogućila da ostane na vlasti i pokrade izbore. Dodaje da je Međunarodna zajednica na Dodikovoj strani.

„U najmanju ruku licemjerno ponašanje međunarodne zajednice, koja u javnosti često ima neke velike najave o sankcijama Dodiku, njegovom kažnjavanju, njegove retorike i ponašanja, a  sa druge strane imamo da mu se stalno ide niz dlaku, da se oni stalno pred njim povlače i da mu omogućavaju nasilje od neriješenih ubistava, od progona medija koji nisu pod njegovom kontrolom, opozicionih političara, do krađe na izborima“, smatra Vukanović.

Ministarka Lurman rekla je da Njemačka ostaje pouzdan  partner Bosni i Hercegovini na putu ka Evropi, ali i da se zemlja mora uhvatiti ukoštac sa 14 ključnih prioriteta kroz konkretne reforme. Sa ovakvom retorikom predsjednika Republike, Evropa je svakim danom sve dalje od BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79