Rezultati za skupštine: SDA vodi u šest kantona. Najzanimljivija borba u Sarajevu

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine još uvijek nema rezultate izbora za kantonalne skupštine u Federaciji BiH.

Međutim, nezvanični rezultati koji dolaze iz stranaka, tačnije prema podacima iz SDA, trenutno je obrađeno 44,04 posto glasačkih listića.

U ukupnom zbiru SDA ima 118.361 ili 30,3 glasova. Slijedi SDP sa duplo manje, zatim ostale stranke.

No situacija u svakom kantonu pojedinačno je sljedeća:

SDA po broju ukupnih glasova vodi u Unsko-sanskom kantonu, a slijede je NES i SDP.

Za Bosnaskopodrinjski kanton unesen je veoma mali broj obrađenih listića, a vodi SDA. Podatke možete vidjeti na fotografiji ispod.

Hercegovačko-neretvanskom kantonu vodi SDA sa 37,4 posto.

Livanjskom kantonu je također obrađen mali broj listića,

trenutno vodi HDZ.

Kantonu Sarajevo SDA i NiP su gotovo izjednačeni, a slijede ih SDP i Stranka za BiH koji su također međusobno izjednačeni.

Srednjobosanskom kantonu vodi SDA. Zatim slijedi HDZ te SDP sa daleko manjim brojem glasova u odnosu na HDZ, naročito SDA.

Tuzlanski kanton definitivnu prednost je dao SDA. Slijedi SDP sa daleko manjim brojem glasova, a potom i ostale stranke koje trenutno ostaju daleko ispod SDP-

a naročito ispod SDA.

Zeničko-dobojskom kantonu SDA, također, ubjedljivo vodi, zatim slijedi stranka Fuada Kasumovića, aktuelnog gradonačelnika Zenice.

Trenutno nedostaju podaci za Zapadnohercegovački kanton piše Faktor

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79