Ridžal: Nisam udario autom policajca, Boga mi

Nakon što se u Goraždu odigrala drama kada je vozač BMW-om udario policajca i pobjegao, pojedini portali objavili su da je osumnjičeni Ramiz Ridžal, zastupnik SDA u Skupštini BPK, a on ujedno obnaša i funkciju predsjedavajućeg Komisije za bezbjednost, nadzor nad radom policije, borbu protiv korupcije i pitanja iz nadležnosti inspekcijskih organa Skupštine BPK.

Ridžal se večeras javio portalu “Avaza” te je rekao da nije tačno da je povrijedio policajca te da “na svu sreću ima svjedoke”.

– Nigdje veze, vjerujte. Ja ne znam šta se ovo dešava. Nisam nikoga udario vozilom. Evo mene na selu. Ovo je klasični pokušaj montiranja nekih ljudi. Policajca nisam ni vidio, sreća pa imam svjedoke za to. Da nemam svjedoke, bruka bi bila. Demantiram sve. Zvali su mene iz policije, otići ću ujutro da dam izjavu, nije problem. Niti me je ko zaustavljao, niti sam stajao, niti sam koga udario – kazao je za portal “Avaza” Ridžal.

Inače incident se dogodio u ulici Fazlagića, a osumnjičeni je pobjegao prema naselju Hubjeri i na njim tragaju sve raspoložive patrole.

Policajac je zadobio ogrebotine prilikom udara.

– Taj lokalitet slabo je osvjetljen. Radi se o terencu i za njim tragaju patrole koje neće odustati dok ga ne pronađu. Postoji mogućnost da je prešao entitetsku liniju, ali smo obavijestili sve policijske patrole i susjedne stanice tako da očekujemo povratne informacije – kazao nam je Mirsad Kamenica, šef Odsjeka za zaštitu tajnih podataka i analitiku MUP-a BPK Goražde.

Kako saznajemo na teren su poslati i specijalci Uprave policije MUP-a BPK koji tragaju za osumnjičenim.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79