Rijeka Fojnica ponovo prijeti kućama u Maglaju, mještani ogorčeni

Ovo je drugi put u tri sedmice da se rijeka Fojnica izlila iz korita, a mještani su ogorčeni na lokalnu vlast, koja prema njihovim riječima nije uradila ništa da bi spriječila ovakve situacije

Uslijed obilnih padavina u Bosni i Hercegovini rijeka Fojnica kod Maglaja ponovo se izlila se iz korita i poplavila nekoliko okolnih kuća i zemljište u mjestu Donji Bradići.

Ovo je drugi put u tri sedmice da se rijeka Fojnica izlila iz korita, a mještani su ogorčeni na lokalnu vlast, koja prema njihovim riječima nije uradila ništa da bi spriječila ovakve situacije, prenosi Maglajinfo.com.

Slična situacija je i u općinama Čelić i Lopare gdje su poplavljena poljoprivredna zemljišta i putevi. U Srebreniku je poplavljen lokalni put, u Zavidovićima je došlo do odrona zemljišta, u Kaknju se izlila rijeka Zgošća, a Jala pravi probleme u Tuzli.

 

 

(FOTO) Poplave uništile zasade jagoda u Koraju i Čeliću

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79