Rio Mare konzerve provjerene i u Srbiji: Ispitivali sadrže li proizvodi primjese metala

Veterinarska inspekcija sprovela je vanredni inspekcijski nadzor u distributivnom magacinu uvoznika konzervi tunjevine u maslinovom ulju “Rio Mare” i ocijenila da u tom proizvodu nema primjesa metala.

Kako je navedeno u obavještenju na sajtu Ministarstva poljoprivrede, nadzor je sproveden u skladu sa analizom rizika, zasnovanoj na nalazu opiljaka metala u tom proizvodu u Hrvatskoj.

Navodi se da je laboratorijskom analizom tih konzervi različitih lotova ocijenjeno da u tom proizvodu nema primjesa stranih materija i da je bezbjedan za ljudsku ishranu.

U Hrvatskoj su u konzervama tunjevine proizvođača “Rio Mare” otkriveni komadići metala, te su povučeni sa tržišta, ali nisu stigli do Srbije.

Srbija je nedavno povukla sladolede M&M, Snikers i Tviks, koji su u sebi sadržali povećani nivo etil oksida, sa tržišta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79