Robert Iličić od 2007. proizvodio lažni Marlboro: Dobio 100.000 KM kazne i godinu zatvora

Robert Iličić od 2007. proizvodio lažni Marlboro: Dobio 100.000 KM kazne i godinu zatvora


Sud Bosne i Hercegovine je 5. juna 2024. godine, nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivnje i pretresa za izricanje krivičnopravne sankcije, donio i javno objavio prvostepenu presudu u predmetu Robert Iličić.

Optuženi Iličić je proglašen krivim za organizirani kriminal i krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova, te nedopuštenu trgovinu.

Sud je Iličiću izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, te novčanu kaznu u iznosu od 100.000 KM.

Također, od optuženog je oduzeta imovinska korist stečena izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 1.200 KM.

Optužnica navodi da je Iličić, u periodu od početka 2007. do septembra iste godine, bio član organizirane grupe koju je predvodio T.P., a koja se bavila neovlaštenom proizvodnjom i prometovanjem duhanskih prerađevina.

Organizator grupe, T.P., je uvozio mašine i repromaterijal za proizvodnju i pakovanje cigareta, koje su potom pakovali u lažnu ambalažu sa oznakama “Marlboro” i lažnim akciznim markicama Republike Srbije.

Iličić je prevozio navedenu robu do kuće organizatora grupe, gdje su cigarete prodavane poznatim kupcima za 600 do 700 KM po kartonskom paketu. Na ovaj način su proizveli najmanje 500 paketa cigareta, što je oko 50.000 šteka.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija