Ročište izručenom Elezu tek poslijepodne, čeka se prijedlog Tužilaštva

Iako je Sud BiH sinoć nakon izručenja Darka Eleza zakazao ročište na kojem se trebalo raspravljati o jednomjesečnom pritvoru, jutros je, deset minuta prije 9 sati, ovaj termin uklonjen sa stranice rasporeda suđenja.

Kako nam je pojašnjeno iz Tužilaštva BiH, očigledno je riječ o nesporazumu, jer postupajući tužilac, koji ima zakonski rok od 24 sata, još nije ni predao prijedlog za određivanje pritvora izručenom Elezu.

Prema informacijama „Avaza“, prijedlog će biti upućen tek iza 12 sati nakon čega bi Sud trebao zakazati novi termin ročišta.

Tužilaštvo Eleza sumnjiči za likvidacije Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića, koji su ubijeni u Lukavici 2018. i 2019. godine.

Podsjećamo da je Elez na sinoćnjem ispitivanju u Tužilaštvu BiH negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret. Elez je uz jake policijske snage jučer izručen iz Srbije našoj zemlji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79