Ročište penzionisanom policajcu održano u KPZ Miljacka

Ročište za produžavanje pritvora Mujagi Ivazoviću, penzionisanom policajcu, koji je 29. aprila u sarajevskom naselju Saraj-Polje likvidirao sina Semira (37), jučer je, kako piše Avaz, održano u prostorijama KPZ “Miljacka”, jer je njegovo zdravlje veoma narušeno.

Ivazović je ranije doživio infarkt, a dan prije ročišta opet mu je pozlilo. Tako je u prostorijama KPZ “Miljacka” improvizirano ročište.

Hoće li ostati u pritvoru, još nije poznato.

Prvo ročište za razmatranje prijedloga o određivanju pritvora održano je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, jer je Ivazoviću pozlilo tokom saslušanja u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Žrtva nasilja

Nakon hitne hospitalizacije, nedavno je premješten u pritvorsku jedinicu KPZ-a “Miljacka”. Ranije je Ivazović ispričao istražiteljima da je bio žrtva porodičnog nasilja. Rekao je da je dugo strahovao od svog sina.

Mujaga Ivazović inspektorima je rekao kako ga je sin jednom prilikom pretukao i slomio mu rebra, zbog čega ga je Mujaga prijavio.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79