Rodio se pod imenom Sulejman pa postao Dušan: “Kaže nije “prešao u pravoslavlje”, samo se vratio korjenima

Mladić Dušan Obrenović, koji je prije sedam godina promenio vjeru i prešao u pravoslavlje, krenuo je sa svojim najboljim prijateljem pješice iz Kosovske Mitrovice put Ostroga!

Dušan je sa svojim prijateljem krenuo u četvrtak, a plan im je da do Manastira Ostrog stignu 11. maja, kako bi 12. maja prisustvovali slavi i prazniku Svetog Vasilija.
Dušan je 4. maja krenuo pješice iz Kosovske Mitrovice

– Put nam je preko 300 kilometara, tačnije 320 – rekao je Dušan za Kurir.

Kako kaže ovim želi da ispuni i želju svog pokojnog oca.

– Moj pokojni otac, iako je musliman bio, zajedno smo prije neku godinu bili na Ostrogu. Tu smo prenoćili i on je sanjao to veče na Ostrogu Svetog Vasilija. Kad smo se vratili rekao mi je: “Moraćemo još jednom da odemo” – priča nam Dušan.

Inače, Dušan je mladić rođen iz mješovitog albansko bošnjačkog braka, rodio se pod imenom Sulejman Muratović, a onda se 2016. godine krstio i prešao u pravoslavlje pod novim imenom i prezimenom – Dušan Obrenović!

Dušan je prije skoro sedam godina promijenio vjeru, a kako je ranije ispričao za Kurir, nije “prešao u pravoslavlje”, samo se vratio korjenima. Ovaj mladić živi u Kosovskoj Mitrovici sa svojom rođenom sestrom, otac mu je preminuo prije dvije godine, dok se majka nalazi na bolničkom liječenju piše Kurir

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79