Roditelji dječaka koji se utopio u kanalu: Komšija je gledao kako se naš sin davi i nije pomogao

Dječak Lajoš P. (6) utopio se u nedjelju u kanalu u Petrovom Selu kod Bečeja, naočigled dvije drugarice iz komšiluka.

Mališan se tog popodneva igrao stotinjak metara od svoje kuće, kada je iz nepoznatog razloga upao u kanal dubok metar i po i udavio se.

Roditelji dječaka Lajoš Kolopar i Dragana Pavlović ne mogu doći sebi od tuge i bola. Posebno ih, kažu, boli to što je jedan komšija vidio kako se njihov sin davi, a nije skočio u kanal da mu pomogne.

– Naš Lajoš nikada ranije nije prilazio tom kanalu, iako je blizu kuće, jer se plašio vode. Igrao se uvijek tu, na ulici, ali su ga u nedjelju pozvale dvije djevojčice da se igraju ispred njihovog dvorišta, koje je bliže kanalu – ispričao je otac za srbijanske medije.

Dječakova majka kaže da se u jednom trenutku zabrinula što njenog sina nema, pa je s mlađim sinom u naručju i s rođakom Kristijanom krenula ga tražiti.

– Bilo mi je čudno što ga nema na ulici, gdje se uvijek igrao. Tada sam vidjela tog komšiju kako stoji na bedemu iznad kanala i nešto mi pokazuje. Nije izgledao kao da se desilo nešto strašno, skoro hladnokrvno mi je mahnuo rukom i pokazivao u vodu u kanalu ispred sebe – kazala je dječakova majka.

Rođak je bez razmišljanja uletio u muljevitu vodu i izvukao dječaka na obalu.

Dječakovi roditelji ističu da je Hitnoj pomoći iz susjednog sela trebalo skoro pola sata da dođe do kanala. Kada su stigli ljekari, sat su pokušavali oživjeti dječaka, ali nisu uspjeli.

Dragana i dalje ne može shvatiti ponašanje svog komšije.

– Kakav je to čovjek da stoji i gleda dijete kako se davi, a da ne skoči da mu pomogne? On zna šta se desilo, ali šuti. Policija je došla odmah poslije toga i pričala sa svima, pa i s njim. Pa gdje će mu duša, može li mirno spavati poslije ovoga – kazala je majka.

Tijelo dečka je, poslije tragedije, preneseno na obdukciju u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments