Roditelji koji su prijavili seksualno uznemiravanje djece: Prijete da će nas ubiti!

Krajem jula ove godine Žurnal je objavio priču o seksualnom uznemiravanju sedmero djece od strane komšije. Nakon što su za Žurnal roditelji ispričali šta se desilo njihovoj djeci, prijavljeni komšija je uhapšen.

Općinski sud u Sarajevu vrlo brzo je potvrdio optužnicu Kantonalnog tužilaštva, a zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke i ponoviti krivično djelo, produžen mu je i pritvor.

Od objavljivanja teksta i hapšenja prošlo je skoro dva mjeseca. Na žalost, isto toliko traju pritisci i prijetnje roditeljima koji su prijavili seksualno uznemiravanje djece, piše Žurnal.

Podsjetit ćemo javnost da su prvi slučaj seksualnog uznemiravanje djece prijavili Roditelji 1. Tako smo ih nazvali radi zaštite indentiteta maloljetne djece. Nakon što je slučaj prijavljen policiji i Tužilaštvu KS, Roditelji 1 odlučili su da upozore i komšije. Tada su saznali da njihova djevojčica nije bila jedino dijete koje je komšija seksualno uznemiravao. I ostali roditelji iz naselja su odlučili sve prijaviti policiji.

Ubrzo nakon toga pojavio se mladić od kćerke uhapšenog komšije. Prijeti svima koji su prijavili seksualno uznemiravanje djece…

“Dolazi meni na kućnu adresu, za šta postoje snimci video nadzora. Ulijeće sa autom, lupa po kapiji, psuje i prijeti. Sve je prijavljeno policiji. I u prisustvu policije mi je prijetio pokazavši prstom na oko kao da me prati, a zatim je prešao prstom preko vrata pokazujući da će me ubiti. Policija ga je odvela…, kaže za Žurnal Roditelj 1.

Dolasci na kućnu adresu traju već neko vrijeme i uvijek su praćeni verbalnim prijetnjama. Kaže da sve komšije žive u strahu.

“Najveći pritisak je na meni jer ja prijavljujem sve prijetnje. Sve je to usmjereno kako bi porodice povukle izjave. Dijete više ne smijem da ostavim kući, ide sa mnom na posao a drugu kćerku supruga vozi u prvi razred. Tu mlađu kćerku, kad završi sa školom, dovedem na posao i onda obje budu sa mnom. Ne osjećam se sigurno, jer nikad ne znam ko će mi od njih doći kući”, kaže Roditelj 1 navodeći da sada isti problem ima i njegov brat.

Žive u porodičnoj kući, zajedno sa bratom i njegovom porodicom. U razgovoru za Žurnal, brat kaže da žive u konstantnom strahu jer im i u kasnim noćnim satima dolaze osobe da prijete.

Kompletan tekst čitajte na OVOM linku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79