Roditelji nemaju gdje odvesti djecu na lječenje

Kako nam je kazala jedna od mještanki, iako postoji druga smjena od 12 do 19 sati, djeca nemaju pravo da se razbole poslije 15 sati, jer ih niko neće moći pregledati.

Nakon mnogobrojnih pritužbi građana pozvali smo i direktora ovog Doma zdravlja Fikreta Ramića kako bi nam detaljnije kazao o čemu se radi.

– Glavni problem je što nemamo dovoljno pedijatara, te nam je jedna doktorica otvorila bolovanje. Obavijestio sam menadžment ustanove pismenim putem da nemamo druge smjene. Nije u mojoj nadležnosti da ja nalazim zamjenu – kazao je Ramić.

S druge strane, Arman Šarkić, portparol „Domova zdravlja KS“ istakao je kako ima dovoljno uposlenih pedijatara te kako će se zasigurno pronaći idealno rješenje.

Voditi računa

– Situacija će biti riješena, to je najbitnije. Najvjerovatnije će pedijatar iz Novog Sarajeva, tačnije Doma zdravlja „Omer Maslić“, biti prebačen u Dom zdravlja Hadžići. Imam informaciju da je jedan doktor na godišnjem, a da je drugi na bolovanju. Između ostalog, doktor Ramić treba da vodi računa o ovom problemu – kazao je Šarkić.

On je, također, istakao kako će svi koji budu zloupotrijebili radno vrijeme biti sankcionirani.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79